Mölli Keinonen – Lukkolegendoista suurin

30.10.2014

mölli

Matti ”Mölli” Keinosen saavutukset raumalaisena kiekkoilijana ovat vertaansa vailla. Mölli Keinonen pelasi yksissätoista jääkiekon MM-kisoissa ja kaksissa olympialaisissa. Maajoukkueessa hän pelasi yhteensä 196 ottelua, joissa teki 120 pistettä. SM-tasolla Mölli pelasi yhteensä 267:ssa ottelussa, joissa syntyi hulppeat 311 pistettä.

Peliuran lisäksi Mölli Keinonen valmensi muun muassa Lukkoa vieden sen seurahistoriansa toistaiseksi ainoaan SM-liiga finaaliin vuonna 1988.

Keinonen on aateloitu jääkiekkoleijonaksi numerolla 50 ja kahdeksantena suomalaisena hänet on hyväksytty vuonna 2002 Hockey Hall Of Fameen. Saavutukset ovat uskomattomia.

Raumalaisten mieliin on kuitenkin parhaiten piirtynyt kuva Mölli Keinosesta Lukon toistaiseksi ainoan mestaruuden yhtenä ratkaisijoista. Tapparaa vastaan pelattu, mestaruuden ratkaissut ottelu kuvasi minkälaisesta pelaajasta Mölli Keinosesta on kysymys. Keinonen taklattiin ottelun alussa tajuttomaksi, mutta valtavalla tahdonvoimalla Mölli palasi kentälle ratkaisemaan mestaruuden Lukolle. Pelin jälkeen Möllillä todettiin aivotärähdys.

Tämän lisäksi Mölli Keinonen on iso osa Lukon identiteettiä. Historiansa aikana Lukko on tunnettu taitavista pelaajistaan ja viekkaudestaan niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Oveluutta on tarvittu taistelussa isompia vastaan. Mölli Keinonen on tämän identiteetin ilmentymä.

Kannattajaryhmästä harva on nähnyt Mölli Keinosen pelaavan. Nimi ja teot ovat kulkeutuneet kuitenkin sukupolvelta toiselle. Mölli Keinonen on todellinen raumalainen legenda.

Kunnioitamme Matti Keinosta kannattajayhteisön tavalla perjantaina 31.10.2014 Satakunnan derbyssä Lukko – ässät. Pyydämme ihmisiä saapumaan ylätorille toisella erätauolla.

Kunnioittaen,

RB

2 vastausta artikkeliin ”Mölli Keinonen – Lukkolegendoista suurin

  1. Muistot kuusikymmenluvulta herättävät kunnioitusta pelaajasta joka dominoi kenttää taidollaan.

  2. Porilaiset terveiset,
    täältä Sveitsistä pian syntymäpäiväänsä viettävälle Suomalaisen jääkiekkoilun suurelle legendalle, Matti Keinoselle.
    Toivon Matille pitkää ikää ja samalla rakkaalle vihulaiselle Lukolle paljon onnea kampailussa kultaisesta mitalista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *