Rähinädisko VI: Kannattajan juhlapäivä

Raumam Boja ylpeänä esittää: Rähinädisko VI

Lauantaina 16.2 Lukko – TPS ottelussa vietetään Ville Vahalahden juhlapeliä. Ennen ja jälkeen pelin on järjestetty kannattajille mitä maistuvinta ohjelmaa.

Ennen peliä Needle Point Tattoo tekee kannattaja-, ja Rauma-aiheisia tatuointeja walk in periaatteella 10-16 välillä.

Ottelun jälkeen kaupungin kovimmat tanssit järjestetään Pub HoviNarrissa. Illan musiikista vastaavat Slack Bird ja Kymppitonni. Ilmainen sisäänpääsy.

Slack Bird (solo)
Mies ja banjo. Folk ja punk. Erikseen erinomaiset, yhdessä ylivoimaiset.

KYMPPITONNI
Kyllä te tiedätte. TÖYSÄ!

10.00 – 16.00 Tatuointeja @Needle Point
18.30 – 21.00 Jääkiekkoa @Äijänsuo
21.00 – … Rähinädisko @HoviNarri

FACEBOOK EVENT

Tleest föleihi!

Fuck Red Bull!

Liiga ilmoitti uudeksi pääyhteistyökumppanikseen kansainvälisen energiajuomajätin Red Bullin, joka omistaa monia jääkiekko- ja jalkapalloseuroja Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa. Red Bull sai siis jalansijaa suomalaisella jääkiekkokentällä ja yrityksen lähihistoriaa tutkimalla seuraava askel voi hyvinkin olla suomalaisen liigaseuran suora ostaminen tai alemman sarjatason seuran nostaminen rahan avulla pääsarjaan. Energiajuomayhtiön strategiana on nimittäin ostaa perinteisiä urheiluseuroja ja edistää niiden avulla omaa myyntiään sekä kehittää Red Bull -konsernin brändiä.

Valitettavasti kaupan kylkiäisinä seura joutuu hylkäämään koko identiteettinsä: nimi, värit, logo ja areena ovat kaikki sen jälkeen vain osa Red Bullin markkinointikoneistoa. Miksi Red Bull tyytyisi Liigan kohdalla vain kypäräsponsoriksi? Ja toisaalta: kukapa veloissa olevan seuran toimitusjohtaja ei tarttuisi avokätiseen rahoitustarjoukseen turvatakseen seuran kilpailukyvyn? Miltä kuulostaisi esimerkiksi Red Bull Espoo?

On ironista, että energiajuomayritys haalii näkyvyyttä juuri nuorien pelaajien kautta, sillä energiajuomien aiheuttamat ongelmat nuorille ovat jo nyt esillä. Ristiriita Liigan nuorien pelaajien esimerkillisyyden ja nuorille haitallisten energiajuomien välillä on raju, mutta tämä ei näytä olevan ongelma Liigan päättäjille.

Liiga on valmis kumartamaan rahan edessä ja hylkäämään urheilulliset arvot, kuten monelle kannattajalle on viime vuosina käynyt selväksi. Esimerkkeinä voidaan mainita suljettu sarja, tammikuiset tyhjennysmyynnit tai vaikka viimeisin televisiointisopimus Telian kanssa. Mitä yhteydestämme seuraan jää jäljelle, kun seuran perinteet ja identiteetti ollaan valmiita uhraamaan helpon rahan edessä?

Tähän liigaan mahtuu vain yksi RB.

Raumam Boja

Sinikeltainen valhe

halli

Liiga on osakeyhtiö, jonka osakkaat ovat liigaseurat. Sarjajärjestelmä on suljettu eikä asia tule mihinkään muuttumaan. Me toki kannatamme aina avointa sarjaa.

Sarjajärjestelmä mahdollistaa pelaajien tyhjennysmyynnin. Seurat voivat keventää taloudellista tappiota ja sitä kautta parantaa asemaansa tulevaa kautta ajatellen – logiikan kaikki ymmärrämme.

Urheilullisesti tilanne on häntäpäähän juuttuneiden seurojen kannattajille kestämätön. Seuramme Rauman Lukko aloitti tyhjennysmyynnin päästämällä ykkössentterimme pois. Ja kyllä, puhutaan nyt asioiden oikeilla nimillä. Aaron Gagnon on ollut yksi parhaita ulkomaalaisvahvistuksia koskaan Rauman Lukossa.

Rauman Lukon tiedotteessa vedottiin kuitenkin urheilulliseen menestykseen. Aivan kuin Aaron Gagnonin pois päästäminen parantaisi Lukon mahdollisuuksia päästä pudotuspeleihin. Viesti oli ennen kaikkea kannattajia aliarvioiva.

Tässä ei ole kyse enää urheilusta, vaan puhtaasti taloudesta. Vähintä mitä seura voi nyt tehdä on olla rehellinen kannattajia, yhteistyökumppaneita ja mediaa kohtaan.

Seura on yhteisö. Siinä ovat mukana pelaajien lisäksi, seuran toimihenkilöt & hallitus, yhteistyökumppanit, juniorityö ja kannattajat. Tyhjennysmyynnillä seura viestittää, että tämän kauden osalta virrat on katkaistu ja pelit on pelattu. Kannattajatoiminnalle tilanne on hyvin vaikea. On haastavaa enää löytää motivaatiota tsempata itseään, saatikaan muita yhteisön jäseniä, antamaan kaikkensa katsomossa kun seura luovuttaa leikin kesken.

Jokainen kannattaja tekee ja toimii tässä tilanteessa kuinka parhaaksi näkee. Kaikesta huolimatta Lukko on seuramme ja tulee aina olemaan. Tilanne on mikä se on, mutta rehellisyys vaikeiden asioiden edessä on olennaista tulevaisuutta ja seuran uskottavuutta ajatellen.

Tyhjennysmyynti on seurayhteisölle vaikea asia, mutta ei revitä yhteisöä enempää kaunistelemalla totuutta.

Yhdessä ylpeänä,

RB

Kannattajayhteisön 5-vuotisbileet 22.10!

14379858_1513656975327825_270833029657259192_o

Kannattajayhteisön 5-vuotisbileet 22.10. lauantaina Brummissa!

Brummissa näytetään ensin Kärpät – Lukko matsi suurelta screeniltä. Matsin jälkeen lavalle nousee Nyrkkitappelu, Last Weekend Mistake ja We Are Waiting.

Illan peliä voi jokainen saapua ilmaiseksi katsomaan. Illan tansseihin liput 10€, sisältää narikan. Sisään mahtuu 250 ensimmäistä, joten ajoissa paikalle!

Lisäksi Needlepoint Tattoo’ssa Monnankadulla walk in – periaatteella koko päivän (klo 10-17) edullisesti Lukko- ja kannattaja-aiheisia tatuointeja. Kävele sisään ja ota leima ihoon erikoishinnalla.

https://www.facebook.com/events/1673791196282692/

Tleest föleihi!