ARVOT

RIIPPUMATTOMUUS

Raumam Boja on Rauman Lukon epävirallinen kannattajayhteisö. Olemme itsenäinen, organisoitu ja riippumaton yhteisö, joka tarjoaa uudenlaista kannatuskulttuuria ja –näkökulmaa Raumalla. Haluamme näyttää uutta suuntaa raumalaiselle kannatuskulttuurille ja juurruttaa modernia kannattajatoimintaa Äijänsuolle.

Raumam Boja arvostaa kaikkia Lukko-kannattajia iästä, sukupuolesta tai kannustustavasta riippumatta. Me pyrimme saumattomaan yhteistyöhön Rauman Lukon seuraorganisaation kanssa. Epävirallisena kannattaja/yhteisönä meillä on tarvittaessa mahdollisuus esittää myös kritiikkiä seurajohdon tekemiä päätöksiä kohtaan.

ESIMERKILLISYYS

Raumam Boja haluaa näyttää esimerkkiä nuorille sukupolville. Me olemme hyväntuulinen kannattajaryhmä ja jokaisen Bojan rinnassa sykkii sinikeltainen sydän.  Meidän tarkoituksenamme on ensisijaisesti tuoda kannattajakulttuuria Raumalle ja tukea joukkuetta – myös tappion kohdatessa. Alkoholin käyttö ottelutapahtumien yhteydessä ei ole ensisijaista. Raumam Boja  pyrkii esiintymään suoraselkäisinä ja esimerkillisinä kannattajina. Olemme aktiivisia ja reagoimme pelitapahtumiin voimakkaasti. Kaikessa toiminnassa näkyy ylpeys juuristamme ja seurastamme.

Raumalla jääkiekon seuraaminen on koko perheen tapahtuma. Tämä tarkoittaa, että hallilla ja sen ulkopuolella, on käyttäydyttävä asiallisesti. On ymmärrettävä, että Rauman kokoisen, asukasmäärältään pienen talousalueen luomien kehysten puitteissa kannatuskulttuurissa on otettava muutamia tärkeitä asioita huomioon. Jos Raumalla halutaan saavuttaa edes kohtalaiset katsojaluvut SM-liigan mittapuulla, on organisoituneiden kannattajien toimittava niin, että kaikki ihmiset ikään ja sukupuoleen katsomatta tuntevat olonsa viihtyisäksi Äijänsuolla.

Meidän mottomme on ”päätyyn asti”! Meille itse joukkueen menestys ei ole oleellisinta, vaan tärkein asia on paikallisen seuran tukeminen loppuun asti, vaikka ottelun voitto olisikin jo karannut käsistä. Perisuomalaiseen tapaan myös Raumalla omien kannustus lopahtaa liian usein vastustajan siirtyessä johtoon. Me emme edellytä joukkueelta voittoja illasta toiseen, vaan meille riittää joukkueelta hyvä ja periksi antamaton taistelu. Kannatamme Lukkoa aina ”päätyyn asti” ja pyrimme kannustuksellamme kääntämään tappiota voitoiksi!

Raumam Boja irtisanoutuu kaikesta rasistisista sekä organisoiduista alatyylisistä huudoista.

KULTTUURI

Meidän kunnianhimoisimpia tavoitteitamme on juurruttaa Raumalle kannattajakulttuuria, joka on riippumaton tulostaululla seisovista numeroista tai sarjataulukon tilanteesta. Me olemme myöntäneet itsellemme sen tosiasian, että tulemme joka tapauksessa seuraavaankin matsiin, kävi illan pelissä kuinka tahansa. Kannatuskulttuurin kehittämiseksi jokaisen joukkuetta tukevan tulisi ymmärtää kannattamisen syvin olemus: Emme kannata voittajaa vaan omaa paikallista seuraamme.

Sen lisäksi että Raumam Boja tukee Lukkoa, se myös haluaa viedä raumalaista kulttuuria eteenpäin edustamalla kaupungin värejä, raumalaisia lauluja ja rauman giält, josta myös syntyi nimi ”Raumam Boja”. Perinteet ovat meille tärkeitä.