3.11. pelatun Lukko-Jokerit –matsin tapahtumista

4.11.2012

Tunnelmaltaan tämä oli yksi parhaista Äijänsuolla pelatuista matseista. Molempien seurojen kannattajat näkyivät ja kuuluivat läpi matsin ja hieman sen jälkeenkin. Krediittiä Eteläpääty ry:lle, että jaksaa liikuttaa suuria massoja vierasareenoille.

Matsin jälkeen sattui ikävä välikohtaus, kun joukko Helsingistä saapuneita omatoimimatkailijoita kävi satunnaisten raumalaiskannattajien päälle ja pahoinpitelivät heitä. Tämä on erittäin surullista, koska muutama urpo pilaa satojen seuraa rakastavien, todellisten kannattajien hienon työn ja uurastuksen. Vaikka matsi oli mitä mainion tunnelman puolesta, päällimmäisenä mieleen jää valitettavasti muutaman henkilön ”uroteot” negatiivisen kannattajakulttuurin saralla. Tuntuu, että tällaisille tyypeille seuran tukeminen ja joukkueen rinnalla kulkeminen ei ole pääpointti, vaan tarkoitus on vain herättää pahennusta.

Seuran intohimoinen tukeminen saa ja pitää nostattaa suuria tunteita, mutta yllättävät hyökkäykset satunnaisten katsojien päälle ovat raukkamaisia ja ehdottoman tuomittavia.

Tämän tekstin tarkoitus on nostaa hattua kaikille niille ihmisille, jotka tekevät työtä todellisen kannattajakulttuurin puolesta Suomessa. Lauantaina suurin osa narrifaneista käyttäytyi niin kuin pitää. Toivomme, että suuret kannattajayhdistykset ja riippumattomat yhteisöt tekevät kaikkensa, jotta väkivallan ja pelkkien ”lieveilmiöiden” takia matseissa käyvät saadaan karsittua joukosta pois.

On tärkeää, että kannattajayhteisöt pystyvät itse kitkemään ns. negatiiviset ulkoisvaikutukset pois, sillä Palloliiton kaltaista kannattajakulttuurin vainoa ja kontrollia ei jääkiekkoareenoille haluta.

Yhteisen asian puolesta,
Raumam Boja

7 vastausta artikkeliin ”3.11. pelatun Lukko-Jokerit –matsin tapahtumista

 1. Olen itse jokerifani, ja haluan kiittää raumalaisia faneja. Otitte asian hienosti ja ette tuomitse kaikkia jokerifaneja kuten muut tekee. KIITOS !

 2. Kiitos RB kun painotitte sanaa omatoimimatkaajat tossa ikävässä jutussa. Siis se rikollisryhmä joka vahingoitti kaikkia, sekä Lukon kannattajia, että myös meitä oikeita Jokerifaneja, ei liity mitenkään urheiluun tai fanittamiseen. Se konna porukka ei kuulu Jokerifaneihin ja olemme pahoillamme että meidän perässä kulkee tota roskasakkia.

  Taistele Jokerit!!!

 3. Erittäin hieno kannanotto. Tuo FB-päivitys oli vaan turha, asiaton ja jopa säälittävä. Olen samaa mieltä, että tämä paska täytyy saada kitkettyä pois, jotta fanit saavat keskittyä siihen olennaiseen, eli jääkiekkoon ja oman seuransa rakastamiseen.

  Muistutuksen sanana vielä kaikille, jokainen tappelu vaatii kaksi osapuolta.

  Kiitos RB, kiitos Lukko, olin erittäin positiivisesti yllättynyt teidän menosta, tulkaa joskus stadiin!

  • ”Muistutuksen sanana vielä kaikille, jokainen tappelu vaatii kaksi osapuolta.”

   Täyttä sontaa. Kyllä ihminen voidaan pahoinpidellä ilman minkäänlaista syytä tai osallisuutta ”tappeluun”. Parempi termi vois olla esim. päällekarkaus tai hyökkäys.

 4. Hyvä ja asiallinen kannanotto Raumam Bojilta jälleen kerran. On ollut ilo seurata RB:n ajaman nykyaikaisen kannattajakulttuurin leviämistä, minkä ytimenä toimii harkittu ja asiallinen tiedotuslinja.

  RB:n Facebook-sivuilla lauantaina julkaistu statuspäivitys ”Kertoo kaiken narrifaneista: löivät matsin jälkeen 150cm pitkää tyttöä.Todellinen floppi.” harmittaa tästä syystä erityisen paljon. Toivottavasti RB pidättäytyy jatkossa tämänkaltaisista harkitsemattoman yleistävistä ulostuloista, jotka ensinnäkin antavat varsin huonon kuvan esittäjästään ja toiseksi mieluumminkin provosoivat tuleviin kahnauksiin kuin estävät niitä.

 5. Mielestäni hieman huono sanavalinta puhua ”negatiivisesta kannattajakulttuurista” näiden pahoinpitelyjen yhteydessä. ”Kannattajakulttuuri” -sana pitää jättää pois tällaisten tapahtumien yhteydestä, tuolla toiminnalla ei ole minkään valtakunnan kulttuurin kanssa mitään tekemistä. Muuten hyvä kannanotto.

 6. Onko tulossa videoita tai kuvia siitä nettiin kun kannattajat jäivät mittelemään vielä ottelun päätyttyä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *