Kannattajien kiirastuli

27.9.2012

Kun joukkue avaa kautensa kuudella tappiolla, pettymys kannattajien keskuudessa on järkyttävä. Eihän tämän näin pitänyt mennä. Miksi menestys aina karttaa meitä? Olisinpa jäänyt tänäänkin kotiin.

Nämä ovat juuri niitä hetkiä, jolloin seuran kannattajien tulee astua esiin. Mitä syvemmissä vesissä joukkue ui, sitä kovemmin meidän on tsempattava pelaajia parempaan. Se ei saa missään nimessä olla niin päin, että joukkueen tuskaa ruokkii entisestään yleisön piittaamattomuus. Parempaa suoritusta saa ja pitääkin vaatia, mutta omia ei silti milloinkaan hylätä.

Seura on läsnä meidän elämässämme syntymästä kuolemaan. Se on yksi kiinteimmistä asioista elämämme aikana. Seuran mukana eletään ilon sekä surun hetket. Se on romanttisesti ajateltuna kuin perheenjäsen arkisessa elämässä. Seura on yhtä kuin yhteisö, eikä omalle yhteisölle käännetä selkää vaikeina aikoina.

Intohimoinen ja periksi antamaton kannustus viestii joukkueelle, että jokainen maali, piste ja voitto merkitsee aivan helvetisti kannattajalle. Vaikka emme hylkääkään joukkuetta, se ei silti tarkoita sitä, etteikö tappiot ota päähän. Vitutuksen pystyy kuitenkin kanavoimaan intohimoiseen kannustukseen. Vaikeina aikoina jokaisen on näytettävä kentälle asti intohimo, voitontahto sekä seuran tärkeys.

Kannattajat punnitaan todella vasta syvimmissä vesissä. Se ei ole vielä kannattajakulttuuria, jos hypitään kädet toisten olkapäillä seuran mestaruusjuhlissa. Se on TODELLISTA kannattajakulttuuria, kun hypitään kädet toisten olkapäillä kuuden matsin tappioputkessa. Kun toiset saavat tappioista tarpeekseen, toisilla tuen määrä vain kasvaa. Lauantaina näytetään yhdessä, mistä todelliset kannattajat on tehty saapumalla paikalle tukemaan joukkuetta.

Mitä muutakaan voisimme tehdä?

Yhdessä ja ylpeänä,
Raumam Boja

7 vastausta artikkeliin ”Kannattajien kiirastuli

  1. Ollaan Turussakin mietitty mikä mättää, ensimmäistä kertaa moneen vuoteen joukkue saa upeata kannatusta joka ottelussa alusta loppuun mutta peli senkun vaan kyntää syvemmällä..

  2. Turkulaisena Lukon kannattajana en ole vielä huolissani. Kuusi ottelua ei kerro vielä mitään. Jos yksi ottelu saattaa kääntyä erätauon aikana päälaelleen, niin koko sarjan mittainen käännös on Lukon kannalta täysin mahdollista. Uskon, että tämän hetkinen alavire on enemmän psyykkisellä puolella. Lukko nousee aivan varmasti.

  3. Ei olla hylkäämässä meidän kaupungin omaa joukkuetta. Tästä ei ole kuin yksi suunta ja se on ylös. Huomenna se alkaa. Hallilla taas huomenna kannustamassa LUKKO VOITTOON!!!!!!!!!!!!!

  4. Ei voi juuri faniksi sanoa ihmistä joka hylkää joukkueen silloin kun joukkueella menee huonosti. Mutta näitä ihmisiä on jotka menestyksen hetkellä ovat niin fania, mutta kun ei mene niin hyvin haukutaan lehtien palstoilla ja keskusteluissa., eikä mennä katsomaan pelejä. Olen aina kannustanut omaa joukkuettani/pelaajia sijoituksesta huolimatta.Tottakai jokainen fani toivoo että oma joukkue on siellä kärkipäässä, aina ei kuitenkaan kaikki mene niinkuin toivoisi, ihmisiähän me vain olemme.

  5. asiallinen juttu, itse porissa asuvana ja ässien kannattajana olevana ihailen ettei omaa joukkuetta unohdeta, 5-6 peliä on pelattu, nousu tapahtuu todennäköisesti, hyvä raumabojat, mutta älkää antako kenkää duffalle, vai miten se nyt kirjoitetaan !!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *