Huiveista ja niiden käytöstä!

13.1.2012

Porin Ässien faniyhdistys Dataljoonalla on ikiomat ohjeensa fanihuivien käytölle! (linkki:http://pataljoona.fi/page.php?id=12&article_id=137)

Yleisön julman painostuksen takia myös Raumam Boikien koreografi ja puvustaja Huussin Isku joutui pohtimaan kaulahuivien oikeaoppista käyttöä. Seuraavassa muutamia tärkeitä pointteja, jotta osaat käyttäytyä esimerkillisen fanin tavoin!

Dataljoonan huivivastaavat ymmärsivät erittäin tärkeän pointin fanihuivin tuomasta lisäedusta: ”Varsinkin pakkasten kiristyessä huivia tulee käytettyä yksinkertaisesti lämpimänä pysymiseen.” Tämä raumalaistenkin kannattajien tulisi pitää mielessä. Hallille matkattaessa huivin tulee olla kiedottuna kireästi kaulalle, jotta välttäisimme vilustumisen!

Areenan ovista sisälle päästyämme voimme kietoa kaulahuivin rennommin kaulan ympärille. Jotkut avaavat huivin jopa kokonaan auki ja huivin päät ikään kuin lepäävät rintakehän päällä. Tätä samaa menetelmää voidaan käyttää ympäri Suomen eri halleissa. Valitettavana poikkeuksena juuri Porin jäähalli, sillä jo parhaat päivänsä nähnyt Isomäen jäähalli on keskitalven pakkasilla petollisen kylmä jäähalli.

Toisaalta ilmanvaihto Isomäessä on järjestetty aina varsin mallikkaasti.

Huivi saa ehdottomasti olla pääosan ottelusta kaulalla.

Koska Dataljoonakaan ei jyrkästi kiellä Ässä-faneja pitämästä huivia kaulalla ottelun aikana, emme mekään sitä aio tehdä. Ohjeissa kuitenkin todetaan vielä: ”Ulkomailla ja joissain paikoissa Suomessakin näkee sitä, että huivia pyöritetään pään yläpuolella. Tätä voi tehdä muun muassa maalin syntyessä, sekä joukkueen tullessa jäälle.

Huivin pyörittäminen tapahtuu siten, että kaulalla roikkuvaan huiviin tartutaan puristusotteella ja sen jälkeen sitä heilutetaan kädessä kuin lassoa. Mutta muista varoa häiritsemästä ympärillä olevia muita faneja! Taitavimmat kannattajat voivat pomppia samalla, kun heiluttavat kaulahuiviaan. Tässä tapauksessa vältä kuitenkin menemästä sekaisin, jottet lennä päistikkaa alas betonirappusia!

”Mikä puoli, kummin päin?”

Porissa huiveissa on kaksi puolta: toisella puolella lukee ”DATALJOONA” ja toiselle puolelle on neulottu lause: ”PERIKSI EI ANNETA AINA”. Vaikka emme keksineetkään painattaa kahta erilaista puolta huiveihimme, siitä huolimatta näkee jonkun pitävän huivia AINA väärinpäin.

Ihmettelen suuresti, montako kertaa tästä oikein pitää huomauttaa? Jos hommat ei ala onnistumaan, joudun pitämään huivisulkeiset koko joukolle! Pahimmassa tapauksessa joudun pitämään yksityistunteja, ja se tulee kalliiksi.

Onneksi edes yksi faniryhmä Satakunnassa on hoitanut asiansa kuntoon. Dataljoona nimittäin pitää laulu- ja kannatustreenejä jäähallilla iltoina, jolloin ei ole edes peliä. Mielestäni niin pitäisi tehdä jokaisen itseään kunnioittavan kannattajaryhmän. Jos joku ei usko, niin tuossa linkki yhteen kutsuun: http://www.pataljoona.fi/page.php?id=12&article_id=246

Eli vielä ihan kuvien kanssa. Näin:

EI NÄIN!

Niin ja Dataljoonan ohjekirjasta on varmaan erehdyksessä jäänyt kokonaan pois huivinpesuohjeet. Tässä lyhyesti: Huivia ei saisi missään nimessä pestä yli neljässä kympissä. (Riskinä on huivin kutistuminen ja ”lassoaminen” ei enää onnistu.) Ehdottoman kiellettyä on käyttää rumpukuivausta ja kloorivalkaisua. Muista käyttää huuhteluainetta runsaasti! Tulee kivan pehmeetä!

Huivi kaulalle, nahkakintaat käteen ja menoks!

Saletisti natsaa!

Terveisin,
Isku Huussi
huussi-isku@raumamboja.fi

6 vastausta artikkeliin ”Huiveista ja niiden käytöstä!

  1. Pieni kuittailu kuuluu Satakunnan derbyn ennakkotunnelmointiin. Ei tuon artikkelin kirjoittaminen kovin paljoa omasta toiminnasta pois ollut, päinvastoin!

    Hienot ohjeet kyllä, niistä voikin olla kateellinen.

  2. Aika paljon tarmoa käytetään porilaisten haukkumiseen. Kuinkahan hienoa toiminta olisi jos tämäkin tarmo käytettäisiin oman toiminnan kehittämiseen? Minun mielestäni se on vähän niin että kadehdittaville vittuillaan. Katse omaan työhön ja esimerkkiä näyttämään nyt.

  3. Hienot ohjeet. Nyt raumallakin osataan.

    Onko teillä myynnissä noita huiveja? Olen tulossa Raumalle lauantaina peliin ja voisin huivin ostaa ja tukea toimintaa.

  4. Itselläni on huomattavasti ongelmia heiluttaa huivia lasson tapaan ja pomppia samalla. Tasapainoni alkaa horjua. Onko puristusotteessani vikaa? Yksityistunnit ovat toki kalliita, mutta vaivan arvoisia, uskoisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *